Ez nagyon ciki, teljes érdektelenségbe fulladt a Momentum sajtótájékoztatója

HírKlikk 2018. január 21. 08:28 2018. jan. 21. 08:28

Megalakult a Momentum ifjúsági szervezete. Az erről szóló bejelentésről tartott sajtótájékoztatóra az Azonnali újságíróján kívül senki sem volt kíváncsi.

Megalakult a Momentum ifjúsági szervezete, a kissé furcsa nevű tizenX. A sorai közé 14 és 24 év közötti fiatalokat váró szervezetet a 20 éves Nagy Károly vezeti majd, aki egy évvel ezelőtt a Fodor Gábor-féle Liberálisok fiókcsapatának, a Liberális Fiatalok Társaságának (LiFT) volt az elnökségei tagja.

A párt ifiszervezetének megalakulásáról elvileg egy sajtótájékoztatón kívántak beszámolni, de arra csak az Azonnali munkatársa ment el.

Nagy Károlynak a sajtótájékoztató után az Azonnalinak elmondta: 2016 tavaszán csatlakozott a LiFT-hez, majd néhány hónappal később a Liberálisoknak is tagja lett. Kedvelte az ottani közösséget, még Fodor Gábort is, de nem értett egyet az "összefogással", az ezzel kapcsolatos törekvésekkel, ez taszította. Ezzel párhuzamosan a Momentum pedig elkezdte vonzani.

Miután a Liberálisok ügyvivői testülete megszavazta Botka László és programjának támogatását, úgy döntött: vált.

Azt a kérdést, hogy miért kell egy tényleg jelentős részben fiatalokat tömörítő pártnak egy ilyen szervezet, Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja úgy válaszolt: nem minden fiatal akar párttag lenni, nekik szánják ezt a szervezetet. A 24 évnél idősebb Momentum-szimpatizáns, de párttaggá válni nem akaróknak viszont marad a pártolói tagság, ők nem kapnak külön szervezetet.