Ez nem vizes vb, ez maga az Olimpia

HírKlikk 2017. július 15. 10:36 2017. júl. 15. 10:36

Nekem az egész vizes VB megnyitóból az jött le, hogy mi, tulajdonképpen Olimpiát rendeztünk, ez főleg akkor vált nyilvánvalóvá, amikor Egerszegi megjelent valami görögös ruhában, talpig fehérben, és ahogy tipegett lefelé azon izgultam, hogy el ne essen, utána meg az olimpiai fáklyára hajazó éjjeliedény tartalmát beleöntötte a nagy nemzeti üstbe, vagy gondoljon mindenki arra, amire akar.

Tarlós Pubi ruházatáról, I. Mosolytalan Áder megnyitójáról már nem is beszélek...

Valahogy olyan magyaros lett az egész, hívogattam külföldön élő ismerőseimet a megnyitó közben, hogy na, nézik? Erre ők fogták a távkapcsolót, keresték a megnyitót és azzal kellett szembesülni, hogy ezek a fránya, idegenszívű tévétársaságok tojnak a mi vizes vébénkre.

Sokan, sokszor leírták már az utóbbi időben, hogy megdöbbentő hasonlatosságok vannak a berlini 1936-os olimpia és a mi mostani vizes vébénk között, például a Soros Györgyöt savazó plakátok leszedetése, Hitlerék pedig a zsidózós plakátokat szedették le az olimpia előtt. Persze Orbán nem Hitler...

Nálunk nem mennek ezek németes módon, nem épülnek autópályák, és a vizes vébére készült létesítmények nagy része is elbontásra kerül majd, nem marad meg örök mementóként, hirdetve egy birodalom nagyságát.

Valahogy nekem mindig, mindenről a Tanú című film jut eszembe és ezen belül is a citromos rész, a sárgáról, a savanyúról és, hogy ez a miénk!

Volt egy vizes VB megnyitónk, ami nem a sportolókról szólt, hanem valami szürreális időutazás, a magyar történelemben, körülölelve egy elképesztő fény, víz, tűz orgiával, amit igazából azok nem élvezhettek, akiknek elvileg készült.

Most lesz 2 hét, amit a kormányoldali sajtó eszméletlenül hájpolni fog, az ellenzék pedig igyekszik majd diszkréten fanyalogni.

Utána? Utána természetesen újra megállítjuk Brüsszelt, és Soros is nevetni fog a végén, ha hagyjuk!

De nem hagyjuk! Lassan itt az ősz, indul a kormányzati banzáj az újabb kétharmadért és elhiheti mindenki, nekik minden pénzünket megéri, hogy szórják ellenünk!