Ezer forint jutalmat kaptak a veszprémi tanárok

HírKlikk 2020. július 7. 14:00 2020. júl. 7. 14:00

Ezzel hálálták meg a munkájukat a pedagógusnap alkalmából. Az nem világos, hogy ez a hatalmas összegű jutalom bruttó vagy nettó...

Az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet, a Klebelsberg Központ veszprémi tankerületi központja fejenként 1000 forint jutalomban részesítette a tanárokat, tanítókat a pedagógusnap megkoronázásaként – írta a Magyar Narancs.

Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege 60 ezer forint lett, az intézményvezetőnek kellett döntenie, hogy mihez kezdjen ennyi pénzzel. A pénzt végül nem osztották ki, helyette zsebnaptárakra költötték, és ezt adták át a pedagógusoknak.

A pénz, illetve a naptár mellé persze ment egy propaganda levél is, ebben Kásler Miklós miniszter megköszönte fáradhatatlan munkájukat, hogy példaképként állnak a gyerekek előtt, és hogy a kudarcból előnyt kovácsolnak és kiállnak magukért.

A veszprémi gyakorlat nem feltehetően országos gyakorlat, egy kelet-magyarországi tankerület vezetőjétől például azt tudta meg a lap, hogy ott egyáltalán nem adtak extra pénzt kollégáiknak a pedagógusnap alkalmából. Budafokon viszont az önkormányzat 10 ezer forintos ajándékutalvánnyal egészítette ki az elismerését.

 

Forrás: Magyar Narancs