Ezernél is több halott adataival csalhattak Csepelen!

Jász Zoltán 2018. március 20. 12:54 2018. márc. 20. 12:54

A Sztárklikk információi szerint 1000-nél is több elhunyt ember adataival élhettek vissza az ajánlásgyűjtés során a Németh Szilárd által áhított XXI. kerületben. Ez minden idők legnagyobb választási csalása Magyarországon – állítják a szocialisták.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-Párbeszéd csepeli országgyűlési képviselőjelöltje a Sztárklikknek a tömeges csepeli csalással kapcsolatban elmondta: hétfőn a helyi választási bizottság a szocialista delegált kezdeményezésére nézett utána az ajánlásoknak a főváros 17-es számú választókörzetében.

„Óriási fegyvertény, hogy a bizottság végül ellenszavazat nélkül döntött az ajánlóívek tüzetes átvizsgálásáról” – mondta. „Ugyanakkor a delegáltunknak hosszú órákon keresztül kellett győzködnie a többi párt, és főleg a Fidesz delegáltjait a választási törvény betartására” – tette hozzá Bangóné.

Információink szerint a csepeli-soroksári választókörzetben minden eddiginél több, legalább 1000 elhunyt személy adataival élhettek vissza. Állítólag volt olyan jelölt, aki az 500 ajánlásának több mint a felét (!) halottak „adták”.

Annak ellenére, hogy hiába találtak 23 jelöltnél gyanús ajánlásokat, valamiért 14 esetében szemet hunyt a választási bizottság, így felkerülhetnek a szavazólapra. A szocialisták szerint így összesen 23 név szerepel majd a szavazólapokon, miközben ha minden gyanús esetben kizárták volna a jelölő szervezetet, csak 9-en maradnának..

„A 23 párt mindegyike csak papíron létező szervezet, nyilvánvaló, hogy csak listából dolgozva gyűjthették össze az ajánlásaikat. Csepelen is csak egyetlen párt van, amelynek érdeke, hogy az ellenzéki szavazatok minél többfelé menjenek. Ez pedig a Fidesz” – jelentette ki Bangóné.

Update: Információink szerint kedd délután 14 órára a Fidesz rendkívüli választási bizottsági ülést hívott össze.