Ezért távozik húsz év után a zalaegerszegi szívsebészet osztályvezetője

HírKlikk 2019. augusztus 29. 14:42 2019. aug. 29. 14:42

Alotti Nasri húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről, derült ki a Facebookon terjedő felmondóleveléből.

Ebben azt írja, júniusi szabadsága idején a közreműködésével bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt". Az eset komoly lelki válságot okozott számára, mivel a munkatársai nem adtak neki meggyőző, érvekkel támogatott válaszokat az esetről. „Szóbeli közlésem ellenére ön és orvosigazgató úr az ügyet semlegesen kezelték. Elvártam volna legalább egy belső vizsgálatot az ügyben" - idézi a 444.hu a kórház főigazgatójának, Halász Gabriellának címzett levelét. 

„A történtek után két komoly gondolat gyötört. Vajon jobb lett volna, ha csöndben maradok, s nem csinálok ebből ügyet, mondván úgy is tele van az egészségügy hasonló esetekkel, legfeljebb ha a beteg hozzátartozói beperelik a kórházat, a bíróságon majd kitalálok egy kegyes hazugságot. Vagy kockára téve a szakmai egzisztenciámat, családom biztonságát félre állok, mert tovább nem tudok ebben a feszült, bizalommentes légkörben dolgozni. Az utóbbit választottam. Így, a fentieket figyelembe véve, 2019. szeptember 4-től közalkalmazotti jogviszonyom
közös megegyezéssel történő megszüntetését kezdeményezem”. 

Állítása szerint a szívsebészeti osztályt személyi és tárgyi hiányosságok sújtják, amelyek egyre fokozzák a belső feszültségeket. „Ezekről a hiányosságról hivatalosan Önt mindig tájékoztattam. A zökkenőmentes, betegcentrikus és folyamatos ellátás biztosításáért a betegek és a kórház érdekeit szem előtt tartva, fegyelmezetten és önzetlenül tanúbizonyságot tettem együttműködésemről”. 

Forrás: 444.hu