Ezt sütötte ki a Fidesz: sütőporral venne választókat Újbuda polgármestere

HírKlikk 2019. május 26. 09:00 2019. máj. 26. 09:00

Pünkösd vasárnapja alkalmából mintegy 1600 forint értékű élelmiszercsomaggal kedveskedik Újbuda polgármestere a kerület hatvan évnél idősebb lakóinak. Ezt – ahogy a 444.hu kiszúrta – a kerületi lap május 22-i számában tették közzé, talán nem véletlenül most. „De tényleg komolyan gondolja a Fidesz, hogy ennyi pénzért voksokat lehet vásárolni az EP-választásra?” – teszi fel a kérdést Magyar György ügyvéd a blogján. Merthogy szerinte más értelme nincs a dolognak.

Magyar Györgyék megrendelték a listában szereplő termékeket házhozszállítással az egyik áruházlánctól, a csomag kiskereskedelmi ára 1666 forint, plusz a szállítási költség – írja a blogjában az ügyvéd, aki szerint azonban ettől a „nagyvonalú” ajándékcsomagtól biztosan nem fognak elrohanni szavazni az újbudai szépkorúak.

„Az egész akció ezért egyszerűen szánalmas, pitiáner. Nem jó semmi másra, minthogy a Fideszre vetüljön annak gyanúja, hogy szavazatokat akar vásárolni. Pedig ez biztosan nem igaz, hiszen a kormányoldal a választások idején is mindig tisztességesen jár el. Vagy mégsem?” – olvasható a blogon.

Magyar szerint azonban most nagyon elszámolhatta magát a Fidesz, az akcióval emberi méltóságukban is sértik azokat, akiket ezzel a csomaggal akarnak megvenni. Emellett az EP-választási kampány kellős közepén meghirdetett pünkösdi csomag – annak nevetséges tartalmától eltekintve – ízléstelen is. És akár kontraproduktív is lehet, mert az emberek nem ennyire ostobák. „Kikérik maguknak a választók – legalábbis az a néhány ember, akivel ennek kapcsán beszéltünk, igencsak felkapta a fejét –, hogy ennyire hülyének nézik őket” – írja Magyar György. Aki szerint ha egy kerületi önkormányzat valóban a helyi lakosság érdekeit kívánná szolgálni, célzott támogatásokat biztosítana a valóban rászorulóknak. Ami például lakhatási hozzájárulást vagy otthonápolási szolgáltatást jelentene.

„A fideszes polgármester a saját zsebéből úgy osztogathat, ahogyan akar. A maga kockázatára pedig hülyét is csinálhat magából. De ezúttal aligha arról van szó, inkább arról, hogy Hoffmann Tamás inkább közpénzből járatta le az önkormányzatot, s nem mellesleg a saját pártját” – szögezi le Magyar György, hozzátéve: „az őszi önkormányzati választáson majd kiderül, egy zacskó sütőporral érdemes lesz-e kampányolni. Azt gondoljuk, a doboz tea, a paradicsomkonzerv és a Balaton-szelet is kevés lesz a sikerhez. Ha meg a sütőpor elég a győzelemhez, megérdemeljük, hogy ő maradjon a polgármester. Amennyiben többre nem futja neki, ezt sütöttük ki magunknak...”

 

Forrás: Hírklikk