Farkas Flóri harcot indít a kamupártok ellen

HírKlikk 2018. január 10. 10:24 2018. jan. 10. 10:24

A Lungo Drom szükségesnek tartja a hazai cigányság megtévesztésére és kihasználására alakuló úgynevezett kamupártokkal kapcsolatos tájékoztatást - közölte Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a szervezet elnöke.

A cél érdekében a Lungo Drom helyi és országos szinten is tájékoztató kampányt indít majd a következő időszakban - mondta az elnök, a szervezet minapi elnökségi ülésén született döntésről.

A Fidesz parlamenti képviselője szerint "sajnos számos, jelen állás szerint legalább két-három szerveződés akar pusztán az állami forrás, illetve a potenciális támogatók megtévesztése, kihasználása céljából indulni a választáson, valós program nélkül."

Farkas Flórián megerősítette, a Lungo Drom továbbra is a Fidesz szövetségeseként tevékenykedik, szerinte ugyanis kizárólag a polgári kormány romapolitikája jelent garanciát a cigányság társadalmi felzárkózására, ezt igazolják az eddigi eredmények.

Szerinte fontos, hogy hangot adjanak annak az irányvonalnak, mely 2011 és 2015 között nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról.