Farkasházy Tivadar: Orbán úgy néz majd, mint a szerdai meccsen a németek

HírKlikk 2021. június 25. 05:30 2021. jún. 25. 05:30

Ha az előválasztás eredményétől függetlenül, képesek lesznek a jelöltek a közös munkára, akkor lesz esélyük Orbán ellen – véli Farkasházy Tivadar újságíró.

Farkasházy Tivadar a Klubrádiónak elmondta, hogyan látja a jelölteket és esélyeiket. Elsőként Fekete-Győr Andrásról, a Momentum elnökéről beszélt, aki véleménye szerint leginkább képes megszólítani a fiatal, első szavazókat. Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke az értelmiséget, a tudósokat tudná mozgósítani. Márki-Zay Péter keresztény, nagycsaládos politikusként a vidéki városokban, a falvakban pedig Jakab Péter vonzza be a legtöbb szavazót. Hozzátette, szerinte ez utóbbi két helyen dől majd el a választás. Dobrev Klára, a DK jelöltje ugyancsak nagycsaládos, ért az uniós ügyekhez, meg tudja szólítani a nőket is. Karácsony Gergely főpolgármester – véleménye szerint – első az egyenlők között.

Farkasházy úgy véli, hogy az öt jelöltnek együtt kell dolgoznia az előválasztást követően is, függetlenül attól, hogy ki lesz végül a miniszterelnök-jelölt. Az újságíró a Németországgal döntetlent játszó magyar válogatotthoz hasonlította őket, akik sztárjátékosok nélkül „izzasztották meg" a németeket. Épp ezért, nagyon fontosnak tartja, hogy a jelöltek ne üljenek kispadra", csak mert nem indulhatnak a miniszterelnökségért. Mindenkinek megvan közülük a maga specialitása, ha pedig együtt dolgoznak, Orbán úgy néz majd, mint a szerdai meccsen a németek – véli Farkasházy.

Forrás: Klubrádió