Fasiszta bűnöző szervezet tagjával parádézott a magyar miniszterhelyettes

HírKlikk 2019. június 17. 10:01 2019. jún. 17. 10:01

Magyar Levente külügyminiszter-helyettes Torontóban arról beszélt, hogy a kanadai-magyar politikai kapcsolatok befagytak, mert Kanadának „szélsőségesen liberális kormánya van” - írta Lázár György a Hungarian Free Press portálon, aki cikkének ezt a címet adta: „Az Orbán-kormány politikusa Trudeau ellen lobbizik Kanadában”.  Magyar Levente erről egy kétnapos torontói rendezvényen beszélt, amely a HungaroFest címet viselte, és amelyen magyar zenét, folklórt és táncokat mutattak be, valamint a magyar gasztronómiát, részben helyi művészek bevonásával.

Magyarországról a Republic, a Budapest Bár, valamint Tom White and The Mad Circus vett részt. A rendezvény látogatása ingyenes volt. Magyar Levente azt fejtegette, hogy a kanadai tisztségviselők „hisztérikusan” támadják az Orbán-kormányt politikai hasznot remélve ettől, és kifejezte reményét, hogy a következő kanadai választás közelebb viszi az ország politikáját Orbán Viktor világnézetéhez.

Lázár György rámutatott: szokatlannak tartja, hogy a magyar származású magyarok vendégeként látogatóba érkezett magyar politikus a megválasztott kanadai kormány ellen lobbizik. Magyar a pódiumon a Vitézi Rend egy tagja mellett ült, aki büszkén villogtatta Horthy-jelvényeit. Az amerikai külügyminisztérium FAM 302.7 direktívája szerint a Vitézi Rend a nürnbergi nemzetközi katonai törvényszék meghatározása szerinti fasiszta „bűnöző szervezet”. 

Itt valami nyilvánvalóan nincs rendben. Úgy tűnik, hogy a torontói magyar diplomaták, a magyar politikusok, és néhány helyi magyar származású támogatójuk elvesztették a kapcsolatukat a valósággal. Nem csak ízléstelen, hanem a magyar származású kanadaiakra és amerikaiakra nézve sértő, hogy egy HungaroFest típusú kulturális eseményt arra használnak fel, hogy a budapesti szélsőjobb agendát propagálják.

A magyar diplomaták az utóbbi időben igyekeznek közel kerülni Doug Fordhoz, Ontario konzervatív miniszterelnökéhez. „Az az érzésem, hogy még Ford úr is ízetlennek találná Magyar úr viselkedését. Kanadában nincs helye az Orbán féle fasiszta nosztalgiának” - írta Lázár György.

Forrás: Hírklikk