Fegyverkeznek a Biden győzelmétől tartó amerikaiak

HírKlikk 2020. október 18. 09:35 2020. okt. 18. 09:35

A fegyvergyárak részvényei egyre drágulnak, mivel a demokrata jelölt, Joe Biden vezeti a közvélemény-kutatásokat, és ha megnyeri a novemberi elnökválasztást, akkor a fegyverek értékesítésének újbóli megugrása várható, amely még magasabbra lökheti az árfolyamokat.

Megugrott az amerikai fegyvergyártók részvényeinek árfolyama a tőzsdén, mert a szokásosnál jóval nagyobb forgalmat bonyolítanak – írja a napi.hu. Ennek oka, hogy az amerikaiak elkezdtek fegyvereket felhalmozni, tartva attól, hogy Joe Biden demokrata jelölt nyeri meg a közelgő elnökválasztást, ami a fegyvertartási jog felülvizsgálatával is járna.

A lázas fegyverkezést azzal magyarázzák, hogy a Biden mögött álló baloldal már régen szorgalmazza, hogy a fegyvertartási engedélyek kiadását, valamint az eladásokat szigorúbban szabályozzák. Európai szemmel furcsa ez a berendezkedés, de az Egyesült Államokban az elmúlt évben szinte minden napra jutott egy komolyabb lövöldözés, ami miatt egyre hangosabbak a szigorításpártiak.

A portál megjegyzi, hogy a világ egyik legmegengedőbb fegyvertartási szabályozása egy kulturális rög az amerikai gondolkodásmódban.

Forrás: Napi.hu