Fekete-Győr András szerint Szijjártónak, Tiborcznak és Polt Péternek kellene a vádlottak padján ülnie

HírKlikk 2021. május 13. 11:36 2021. máj. 13. 11:36

A Polt Péter által vezetett fideszes ügyészség egy év hat hónap börtönbüntetést kért Fekete-Győr András ellen. A Momentum társelnöke a bírósági tárgyalás után erre reagált azzal, hogy Szijjártónak, Tiborcznak és Polt Péternek kellene a vádlottak padján ülnie.

Fekete-Győr András a Facebook oldalán számolt be arról, hogy szerdán folytatódott a per, amelyben a Polt Péter által vezetett fideszes ügyészség egy év hat hónap börtönbüntetést kért, három évre felfüggesztve, mert két évvel ezelőtt, a rabszolgatörvény elleni tüntetésen egy játékboltban is kapható lila füstölőt ejtett két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök felszólítás nélkül könnygázt lőttek az emberek arcába.

„A mai tárgyalási nap főleg különböző képfelvételek megtekintésével telt, amelyek álláspontunk szerint egytől-egyig bizonyították, hogy a cselekményem se nem volt erőszakos, se nem volt ártalmas. Az elsőfokú ítélet meghozataláig azonban még várni kell" – írta Fekete-Győr András.

Bejegyzésében azt is hangsúlyozta, hogy „momentumosok ülnek a vádlottak padján – nem Szijjártó Péter, aki egy korrupt oligarcha jachtján töltötte a nyarat napi 7 millió forintért. Nem Tiborcz István, aki az adófizetők pénzét ellopva lett milliárdos. És nem Polt Péter, aki sunyi hallgatásával, a markát tartva, a bűnözőket védve ezt lehetővé tette."