Félelem Felcsúton

Föld S. Péter 2019. május 22. 10:49 2019. máj. 22. 10:49

Felcsútra kellene vonulásos demonstrációt szervezni. A lopás ellen tiltakozni, mert az felháborító, hogy meglopják a magyarokat. Politikusbűnözésről szónokolni, elmondani, hogy tűrhetetlen a hatóságok tehetetlensége, akik ahelyett, hogy fellépnének a tolvajok ellen, de még bátorítják is őket.

A rendőrség természetesen közölné, hogy nem engedélyez semmiféle tüntetést. Felcsút békés hely, ahol jól megférnek egymással a NER milliárdosai, meg azok is, amik még életükben nem loptak semmit. A tüntetés szervezői tiltakoznak a rendőrségi döntés ellen és bejelentik, hogy a felcsúti demonstrációt minden körülmények között megtartják.

Közben elterjed, hogy Felcsúton félnek az emberek, többen elbarikádozzák magukat a házaikban. Azok közül, akik a lopott milliárdokból épült villákban élnek, sokan már el is menekítették a családjukat, nehogy bajuk essék. Mások a TEK-es haverjaikat hívták segítségül, a felfegyverzett, harckocsin érkező férfiak a közeli településeken várakoznak.

Az egyik kereskedelmi tévé helyszíni riportjából jól látszik, hogy Felcsúton valóban a félelem az úr. Nem minden milliárdos vagyon származik lopásból, mondja egy megszólaltatott helyi milliárdos. Kérte, hogy az arcát ne mutassák. (Nem mutatják, csak annyira, hogy felismerhető legyen.) Nem szabad általánosítani, teszi hozzá. Van, aki miatt ő is szégyelli magát. Mondja a sajtóból jól ismert neveket, miniszterek, államtitkárok - ezeket most nem ismételnénk meg, van nekünk bajunk elég, nem akarunk még miattuk is bíróságra járni.

A demonstráció napján hatalmas a rendőri készültség Felcsúton, még a nyugalmazott rendőröket is berendelik. Több ellentüntetés is szerveződik, vannak, akik kiállnak a milliárdos tolvajok mellett, és azt mondják, még mindig jobb, ha rendes magyar emberek lopják szét az országot, mintha mindenféle jöttment idegenek tennék ugyanezt. Bevándorlók, teszik hozzá, ha nem volna világos, hogy miről van szó.

Az egyik szónok arról beszél, mennyire igazságtalan, hogyha valaki tűzifát lop az erdőből, mert különben megfagyna a családjával együtt, akkor lesújt rá a törvény. Milliárdokat eltulajdonítani viszont törvényes. Ne legyen mentség, követelné egy másik beszélő, hogy valaki azért lopott, mert új jachtra, vagy magánrepülőre kellett neki a pénz.

A kormánypárti sajtó sokáig nem számol be az eseményekről, majd, miután megkapták az eligazítást, sorra jelennek meg a cikkek. Mintha csak összebeszéltek volna, mint azt írják, hogy Soros György áll a tüntetők mögött, meg Brüsszel. Ezért kell támogatni Orbán Viktor programját és megállítani a bevándorlást.

Ha nem mondják, akkor is tudjuk.

A fentiek a képzelet szüleményei, a valósággal való minden hasonlóság véletlen, vagy szándékos.