Felfüggesztett börtönt kapott Gődény György

HírKlikk 2021. szeptember 22. 07:35 2021. szept. 22. 07:35

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság Gődény Györgyöt különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a Mandinernek azt monda, hogy az ügyészség elégedett az ítélettel, de a büntetővégzésben meghozott döntés még nem jogerős, mert a terhelt és védője kérheti a tárgyalás megtartását az ügyben – írja a 24.hu.

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly november 25-én a déli órákban „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg a saját internetes oldalán, ami felkerült a róla elnevezett egyéb közösségi média oldalára is.

A cikkben a férfi értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának titulálta, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának nevezte. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról pedig azt állította, hogy azok az egészségre ártalmasak, védelmi eszköz szerepüket nem töltik be.

Mint ismert, a kormány tavaly november 4-én vezette be a koronavírus világjárvány miatti veszélyhelyzetet Magyarországon. Gődény szándékosan valótlan és megalapozatlan állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék, a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek, ugyanis az ő tevékenységüket vírusbizniszben való részvételnek minősítette.

A vírusszkeptikus gyógyszerész elérte a célját, ugyanis az internetes oldalán nagy számban szóltak hozzá írásához az azt olvasók, s a közösségi médiás oldalára is több száz komment érkezett, amit több százan meg is osztottak. A bíróság egy év börtönre ítélte a gyógyszerészt különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt, de a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Forrás: 24.hu