Felfüggesztik a kisebb posták működését

HírKlikk 2021. április 7. 04:45 2021. ápr. 7. 04:45

Székesfehérváron a Szárazrét posta ideiglenes bezárása mellett döntött a Magyar Posta Zrt. annak érdekében, hogy a nagyobb postahivatalok továbbra is zavartalanul működhessenek.

A vállalat tájékoztatása szerint a járvány kezdetét köve­tően, hamarosan bevezették azt a gyakorlatot, hogy azokon a településeken, ahol több postafiók is üzemel, a rendelkezésre álló munkaerő-kapacitást figyelembe véve, egyes kisebb posták működését ideiglenesen felfüggesztik, vagy csökkentik a nyitvatartási idejét. Az ügyfélfogadási idő korlátozása érintette például a székesfehérvári Eszperantó téri fiókot is – írja a feol.hu.

A Magyar Posta Zrt. tájékoztatása szerint az ideiglenes zárásokkal és korlátozásokkal kapcsolatos döntések célja, hogy az érintett városokban is folyamatosan tudják biztosítani a postafiókok, valamint a postai szolgáltatások zavartalan működését.

A szolgáltatás fenntartása, dolgozói és ügyfelei egészségének megőrzése érdekében az elmúlt egy évben több intézkedés megvalósításáról döntött a vállalat. Annak érdekében, hogy a továbbiakban is mindenkihez eljussanak levelei és csomagjai, a posta munkatársai arra kérik ügyfeleiket, hogy a kézbesítővel való találkozáskor minden esetben viseljenek maszkot. Esetleges betegségük esetén pedig jelezzenek a kézbesítőnek és ne nyissanak ajtót, csomagjuk a tájékoztatás szerint a megjelölt postafiókban kerül elhelyezésre, ahol felépülésüket követően bármikor át tudják venni azokat.

Forrás: feol.hu