Feljelentették Szél Bernadettet a Free Navalny-felirat miatt

HírKlikk 2021. május 13. 14:08 2021. máj. 13. 14:08

Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos még áprilisban festette a feliratot a Külügyminisztérium előtti járdára, ezzel jelezve, hogy szerintük a magyar kormánynak ki kellene állnia a bebörtönzött orosz ellenzéki politikus mellett.

Az akció miatt a készenléti rendőrség feljelentette Szél Bernadettet – derül ki a független országgyűlési képviselő csütörtöki Facebook-bejegyzéséből.

Tájékoztatom, hogy a Készenléti Rendőrség szabálysértési feljelentéssel élt ismeretlen személlyel szemben, tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Ön, valamint dr. Hadházy Ákos Ányos és Fekete György András 2021. április 21. napon 18 óra 35 perc körüli időben a Budapest, II. kerület, Bem József tér 5. szám alatt lévő Külügyminisztérium 1-es objektuma előtti járdára rózsaszín festék spray-el felírták a ”#FREE NAVALNY” feliratot, mely cselekménnyel elkövették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 177. § (1) bekezdés b) pontjába ütköző, és a szerint minősülő tulajdon elleni szándékos rongálás szabálysértését” – idézi a levelet Szél Bernadett a Facebook oldalán, majd a következőképpen folytatja: „Az egy dolog, hogy Fekete „György” András, bárki legyen is ő, nem volt ott, Fekete-Győr András viszont nagyon is és Hadházy Ákossal együtt feltehetően hamarosan ő is kap egy hasonló levelet. Az is egy dolog, hogy a mondat végének nincs értelme. Az pedig egy másik dolog, hogy a lemosható festék nem rongálás, de ezt majd a bíróságon megbeszéljük.”

„Úgyhogy mentelmi jogomról lemondva/attól megfosztva szabálysértés vádjával bíróság elé küldenek” – összegzi a politikus, hozzátéve, „Súlyos megfelelési kényszer ez Putyin irányába az ő részükről, mi viszont pontosan tudjuk, hogy egy diktatúrába tartó rendszerben eljön az a pont, hogy a legeltökéltebb ellenzéki képviselők többet ülnek a bíróságon meg a rendőrségen, mint a parlamentben.”

„Előre szólok, hogy az a pont is eljön, amikor fordul a kocka, de ezt ők is tudják, ezért rabolnak most turbósebességgel” – figyelmeztet Szél Bernadett, aki szerint „őrület”, hogy Orbán Viktor „mennyire nem bírja már elviselni az ellenállás legegyszerűbb formáját sem”.