Feljelenti a László Kórház orvosát Tallós Rita

HírKlikk 2020. február 26. 07:03 2020. feb. 26. 07:03

A színésznő szerint öt óra borzalmat éltek át húgával és beteg unokaöccsével, akit koronavírus gyanújával küldtek a László Kórházba.

– Vasárnap kora reggel ájultan találta otthon 27 éves unokaöcsémet a testvérem. A fiúnak magas láza volt, fájt a háta, alig volt magánál. Az anyja hívta az ügyeletet és a körzeti orvost, az utóbbi pedig – mivel az unokaöcsém most volt külföldön – azt javasolta a tünetek alapján, hogy menjenek azonnal a László Kórházba gyorstesztet csináltatni – mesélte a Blikknek Tallós Rita, aki a rokonai után sietett.

A beteget egy másik laborba irányították, de onnan visszaküldték a Lászlóba. Közben mondták a családnak, hogy gyorsteszt nem létezik, a fiatalembert pedig nem kísérhette be a rendelőbe az édesanyja. Tallós szerint az orvos ezt azzal indokolta: „csak".

A színésznő állítja, csupán a zárójelentésből tudta meg, hogy ki az orvos, aki ellen addigra már panaszt akart tenni.

– Az unokaöcsémet nem tartották benn, eszerint nem koronavírusos, de komoly influenzás, és a leletére még pár napot várni kell. Nem is ez a baj, hanem az, hogy nem lehet ennyire empátia nélkül viselkedni – mondta a színésznő, aki azért nem hagyja annyiban az esetet, hogy másokkal ne bánjanak így.

Forrás: Blikk