Orbán megúszhatja, feloszlatták a bölcsek tanácsát

HírKlikk 2020. június 10. 10:51 2020. jún. 10. 10:51

A bölcsek tanácsa arról értekezett, hogy ki kell-e zárni a Fideszt az Európai Néppártnak (EPP), azért, mert megsérti a magyar jogállamiságot. Azonban Herman von Rompuy leállíttatta a megbeszélést, mert nem látja értelmét a közös munkának – írja a HVG.

Az Európai Néppárt Twitterén a hvg.hu vette észre azt a bejegyzést, amely szerint Herman von Rompuy, az Európai Tanács korábbi elnöke kérte a megbeszélés felfüggesztését, mert a felek nem tudtak közös nevezőre jutni a magyar helyzet ügyében.

Korábban azonban egy osztrák lap azt írta, hogy Donald Tusk, az EPP új elnöke állította le a Fidesz értékelését, amiért Deutsch Tamás megvádolta Tuskot azzal, hogy megsértette az EPP és a Fidesz korábbi megállapodását.

Csakhogy ez alapján a bejegyzés alapján, Rompuy volt, aki kérte a bölcsek tanácsának feloszlatását, mert nem látta értelmét a közös munkának, Deutsch Tamás, pedig alaptalanul vádaskodott.

A bölcsek tanácsának feladata az lett volna, hogy eldöntsék, ki kell-e zárni az EPP-ből a Fideszt, amiért megsértette a jogállamiságot.

Forrás: hvg.hu