Felülírták az európai választók akaratát a DK és a Momentum szavazatával

Szekeres Imre 2019. július 17. 20:42 2019. júl. 17. 20:42

A DK és a Momentum, amelyek azért kaptak jelentős szavazatot az ellenzéki választóktól, mert kiálltak egy erősebben integrált EU mellett, megszavazták a német védelmi miniszter kinevezését az EB elnökének, aki a kormányok paktumaként lett egyáltalán jelölt.

Ez a tény világosan mutat rá, hogy jelenleg az EU nem az európai polgárok, hanem a kormányok uniója, s aki egy ilyen jelölést támogat, az szembe megy saját két hónappal hirdetett nézeteivel.

Ebből a szempontból teljesen mindegy milyenek a jelölt képességei, nézetei - nem tudjuk egyébként -, sőt az is teljesen mindegy, hogy Orbán Viktornak jó vagy rossz - megélt ő Juncker mellett is -, hanem az a lényeges, hogy az európai választók akaratát írták felül kormányok, mindezt a DK és a Momentum szavazatával.

Az MSZP képviselője nemmel szavazott, helyesen tette. Az EU ugyanis, nem csupán a tőke, az áru és a munkaerő szabad áramlását jelenti, nem csupán a szabályok gyűjteménye, hanem a történelem nagy kísérlete arra, hogy nemzetek saját jószántukból összefogjanak.