Fidesz-közeli vállalkozóé lesz a magyarországi McDonald's

HírKlikk 2019. február 15. 17:14 2019. feb. 15. 17:14

A Market Zrt. alapító-vezérigazgatója, Scheer Sándor tulajdonába került a magyarországi McDonald’s – jelentette be közleményben a McDonald’s Corporation. Scheer úgynevezett Development Licensee (DL) partnerévé válik a világ vezető gyorsétteremláncát működtető amerikai cégnek. A partnerség azt jelenti, hogy a cég helyett a DL felel az éttermek fejlesztéséért, ő finanszírozza például az éttermeknek helyet adó ingatlanokat.  

Ahogy a McDonald’s írja közleményében: a magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Nem lesz a számára teljesen ismeretlen terep, hiszen, mint a közleményből kiderül: Scheer számos magyarországi McDonald’s étterem és az első magyarországi Ronald Ház építésében működött már együtt a lánccal.

Scheer Sándor a Garancsi István tulajdonában álló és számos állami megrendelést elnyerő Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa - írja a hvg.hu.

A tranzakció, amelynek pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le. Az üzletvitel napi szintű irányítását a továbbiakban is Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója végzi majd.

A Market Zrt. jó pillanatban veszi át a céget. Tavaly, magyarországi működésénak 30. évfordulóján rekordévet zárt a gyorsétteremlánc, az árbevétel rekordnövekedést produkált – mondta el Horváth Ágnes.

A McDonald’s magyarországi hálózata 89 étteremből áll, melyek több, mint felét jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik. 2015 májusában a McDonald’s hosszú távú céljaként tűzte ki, hogy globálisan 95 százalékos franchise-arányt valósít meg rendszerében. A McDonald’s azóta több mint 4000 éttermet adott franchise-üzemeltetésbe világszerte, jelenleg a több mint 37 ezer McDonald's étterem több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók üzemeltetik világszerte. DL tulajdonosi struktúrában nagyjából 6900 étterem működik most a világ 80 országában.

Forrás: hvg.hu