Fillérekért kapta meg Mészáros a csepeli plakáthelyeket

Csanádi Dávid 2019. szeptember 24. 08:52 2019. szept. 24. 08:52

Havi 1813 forintba kerül egy CityBoard-plakáthely Orbán Viktor szomszédjának a következő 15 évben. És éppen a választások előtt szerezte meg őket.

Nem kis felháborodást keltett ellenzéki körökben, hogy a fideszes Borbély Lénárd vezette önkormányzat közvetlenül a választási kampány megkezdése előtt Mészáros Lőrinc reklámcégének, a Publimontnak adta a kerület reklámfelületeinek használatát. Azóta az is kiderült, hogy a miniszterelnök barátjának a 60 darab plakáthely mindössze 108 ezer 800 forintjába kerül havonta, tehát plakátonként 1813 forintot fizet.

A szerződéssel egyébként az önkormányzat a saját rendeletétől is eltér, de ezt „a képviselő-testület minősített többségű döntésével különös méltánylást érdemlő indok alapján, közérdekből vagy önkormányzati érdekből” megteheti.

Nem egészen értjük, hogy mi minősülhet ebben az esetben különös méltánylást érdemlő indoknak, közérdeknek vagy önkormányzati érdeknek, ha csak az nem, hogy a kétoldalas plakáthelyek egyik felét az önkormányzat használhatja. Igen ám, de ebben az esetben elég lett volna a másik felét bérbeadni.

Az pedig nonszensz – bár az alacsony árakat látva bizonyos szempontból teljesen érthető –, hogy a helyi aktivistáknak közérdekű adatigényléssel kellett tájékozódni a szerződés részleteiről.