Filmsorozat készül a MALÉV bejrúti járatának katasztrófájáról

HírKlikk 2021. március 4. 06:09 2021. márc. 4. 06:09

Media1 podcast- és rádióműsorának vendége volt Kapitány Iván filmrendező-producer és Kapitány-Diószegi Judit kreatív vezető, producer, a ContentLab & Factory gyártócég társtulajdonosa, ismert televíziós sorozat alkotók (A mi kis falunk, Drága örökösök, Korhatáros szerelem, Doktor Balaton).

Kapitányék a beszélgetés során elárulták, hogy 2022-ben látható lesz a tavaly ősszel beharangozott malévos sorozatuk, a HA-LCI, amely bemutatja, mi történt a Magyar Légiközlekedési Vállalat 240-es, bejrúti járatával 1975 szeptemberében. Sőt, az a tervük, hogy ne csak televízióban, de emellett valamelyik népszerű streaming szolgáltatásban, várhatóan Netflixen is bemutatják majd a szériát.

Kapitány Iván hozzátette: olyan erőforrásokat, időt, energiát és pénzt tesznek a sorozatba, hogy az megfeleljen a nemzetközi magas elvárásoknak is.

A HA-LCI MALÉV-sorozat hat részes lesz, már a szereplőválogatásnál tartanak, néhány szereplőt pedig már korábban kiválasztottak a nemzetközi koprodukcióban készülő szériához.

Kapitány-Diószegi Judit hozzátette, egy ilyen komoly sorozat „dobozba kergetése” mindent egybevéve másfél-két év, de miután az előkészítés nem most kezdődött, így a 2022-es gyártási időpont és a 2022 végi premier reális elképzelésnek tűnik. „Ehhez persze az kell, hogy a csillagok is úgy álljanak” – tette hozzá Kapitány Iván.

Forrás: media1.hu