Fix pénzért oktat Rogánék angol tanára

Zutyu 2020. augusztus 15. 06:09 2020. aug. 15. 06:09

Havonta 804 ezer forintért okítja angolra a Miniszterelnöki Kabinetiroda öt felső vezetőjét a Riverside Nyelvstúdió. Az egyszemélyes cég lényegében minden bevétele Rogán Antaléktól jön.

Több cikkben is foglalkozott a Hírklikk azzal, hogy évek óta ugyanaz a cég, a Riverside Nyelvstúdió Kft. oktatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda felső vezetőit angolra. Az egyszemélyes cég ügyvezető tulajdonosa, Sarka Kata barátnője, Rada Réka. A cégnek nincsenek más munkái, hiszen ez egy alvó cég volt a tárca felbukkanásáig.

A közbeszerzési dokumentumok alapján furcsa volt, hogy túl soknak tűnik az az idő, amit Rada Rékának tanításra kellene fordítania, ahhoz képest, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda felső vezetőinek más elfoglaltságuk is akad, mint hogy angolul tanuljanak. Ezért a részletek kiderítése érdekében, a Miniszterelnöki Kabinetirodához fordultunk közérdekű adatigénylésünkkel, az Átlátszó rendszerét használva.

Egy hónap alatt meg is érkezett a válasz, kérdéseink jó részére válaszoltak is. Megkaptuk a cég és a minisztérium közti szerződést és arra is fény derült, ki veszi igénybe a lehetőséget. Kezdjük ez utóbbinál. Mióta új szerződés van a felek közt, öt személy vette igénybe az órákat. Három kormányfőtanácsos, egy helyettes államtitkár, illetve Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám. Róla azért írt mostanában a sajtó, mert kiderült, hogy édesapja lett a főnöke szállásadója, nála landolt ugyanis az az ingatlan, ahová a tárcavezető válása után költözött.

Legutóbbi cikkünkben azt is furcsállottuk, hogy túl sok órát kellene Rada Rékának ahhoz dolgoznia, hogy a közbeszerzésben szereplő milliókat megkaparintsa. De kiderült, nem kell halálra dolgoznia magát Sarka Kata barátnőjének: a szerződése alapján, ha egyetlen órát tölt angol tanítással, akkor is megkapja havi járandóságát, 804 ezer forintot. Ha ezt leosztjuk, az jön ki, havi 120 angol órát tart, de ez egy lehetőség csak és nem kötelező ennyit okítania a megbízási díjáért.