Focikabaré

Dr. Dávid Ferenc       2021. május 16. 11:50 2021. máj. 16. 11:50

Bozsik Pétert egy hónapra eltiltotta az MLSZ és pénzbüntetést is kapott – megsértette a labdarúgás viselkedési elveit. A három mérkőzésre eltiltott Bozsik cserejátékosként ült le NB III-as csapata, a Komárom kispadjára. Az MLSZ ezért keményen megbüntette. Honlapunk is beszámolt róla, hogy az eltiltott Bozsik Péter a Komárom-Nagyatád mérkőzésen cserejátékosként ült le a kispadra, ami nem bizonyult jó húzásnak. Az MLSZ fegyelmi bizottsága Bozsik Péter vezetőedzőt (Komárom) minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől 2021. május 14-től kezdődően, egy hónapra eltiltja, valamint 100.000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert megsértette a labdarúgás viselkedési elveit. (csakfoci.hu)

Az eltiltás tehát 2021. június 14-ig szól. Az általa vezetett csapat az NB III Nyugati Csoportjának 8. helyén tanyázik: feljutásra nem esélyes, a kiesés veszélye nem fenyegeti. A hátralevő meccseknek tehát semmi tétjük nincs, egyébként meg Bozsik Péter a lelátóról – mobiltelefon segítségével – zavartalanul tudja instruálni a másodedzőt és azon keresztül a csapatot.

Bozsik Péter a „királyi televízió” állandó szakértője, nincs olyan hétvége, hogy ne láthatnánk a képernyőn. Az MLSZ fegyelmi bizottságának „szigorú” döntése és kemény „büntetése” nyilvánvalóan nem vonatkozhat a sportműsorokban való szereplés lehetőségének tiltására, hiszen a volt szövetségi kapitány bizonyára szerződés keretében végzi munkáját. Ezentúl egy olyan – „büntetett előéletű” - ember szakvéleményét fogjuk hallgatni, aki megsértette a labdarúgás viselkedési elveit. Vagy az MLSZ fegyelmi döntése következtében Bozsikot kirúgják az állami sporttévétől? „Izgatottan” várom a további fejleményeket!

100 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a Komárom edzőjét. Nem ismerem Bozsik Péter anyagi helyzetét, nem tudom, hogy mennyi a fizuja a csapatnál, és arról sincs információm, hogy mennyit „penget” neki szakértői tevékenységéért a közszolgálati tv-nek csúfolt intézmény. Abban viszont biztos vagyok, hogy ennek a nagyságrendű pénzbüntetésnek a világon semmi értelme nincs (nem rettent el, nem tart vissza stb.), hiszen az egykori szövetségi kapitány és korábban első osztályú klubedző (most szakértő – és harmadosztályú tréner) könnyedén kifizeti a bírság összegét, és diszkréten mosolyog az MLSZ sete-sutaságán, tehetetlenségén. (A minimális bér nettó összege pillanatnyilag 111.321,--Ft/hó/fő, közismert Péterünk még ennél is kevesebből megúszta a vicces kalandot.)  

Lassan vége a klubszezonnak, csak június közepén kezdődik az európai megmérettetés. Persze addig is szórakoztatni kell a népet: labdarúgás hiányában jókat röhöghetünk az MLSZ által „színpadra állított” legújabb focikabarén.