Fodor Gábor a nemzeti átváltozásokért felelős miniszteri biztos lehet

Föld S. Péter 2020. július 14. 19:25 2020. júl. 14. 19:25

„Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert neki szavaztak bizalmat az emberek.” Az a Fodor Gábor nyilatkozta ezt a Magyar Nemzetnek, aki annak idején a Fideszből indult, majd a pártban csalódva, átlépett az SZDSZ-be, az ő színeikben lett miniszter, hogy végül a liberális párt egyik utolsó elnöke legyen.

Most azon nem nyitnánk vitát, hogy tisztességes demokrata nem nyilatkozik a Magyar Nemzetnek. (Más kérdés, hogy a Magyar Nemzet sem kér interjút tisztességes demokratától, az ilyen emberekről ők legföljebb csak írni szoktak, méghozzá lejárató cikkeket.) Fodor Gábor nyilván tudja, miért állt szóba a szebb napokat látott lap munkatársával. Nekünk is van sejtésünk erről. Ha úgy látjuk jónak, megírjuk majd ezt is valamikor. 

Hanem hát Fodornak a bevezetőben idézett megállapítása mellett, nem lehet szó nélkül elmenni. Hogy nem azért lett háromszor is kétharmada a Fidesznek, mert diktatúra van, hanem, mert rájuk szavaztak az emberek. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen egyszerű! Épp ellenkezőleg, eddig azt hittük, hogy ez ennél valamivel bonyolultabb, mindenféle okokat kerestünk és találtunk ezzel kapcsolatban, az átrajzolt választási körzetektől kezdve, a manipulált közszolgálati sajtó által átmosott emberi agyakon át, a Fidesz által támogatott kamupártokig.

Sorolhatnánk napestig, mert még sok minden másra is gondoltunk, például az elhallgatott botrányokra, amelyekről ha tudnak az emberek, lehet, nem a Fidesz mellé húzzák be az ikszet. De most itt a megoldás, ami nemcsak világos és érthető, hanem egyszerű is, mint a faék. Tehát, közhírré tétetik: azért lett kétharmada a Fidesznek, mert rájuk szavaztak az emberek.

Köszönjük Emese.

Fodor mindehhez még hozzáteszi, hogy sok dologban nem ért egyet a Fidesszel, de nem gondolja, hogy Magyarországon diktatúra épülne. Hát akkor mi épül, kedves Gábor? 

Fodornak amúgy az nem tetszik a Fideszben, hogy konszenzus nélkül alakították át az alkotmányt és választójogi törvényt, valamint, hogy önkényesen változtatják a játékszabályokat. De ettől még nem diktatúra épül Magyarországon, hanem valami más.

Nem gondolnánk, hogy Fodor Gábornak elment a józan esze. Azt gondoljuk inkább, hogy állást keres, mégpedig a Fidesztől nem túl távol eső tájakon. Egyelőre persze be kell érnie kisebb sarzsival, mondjuk egy miniszteri biztossággal. Lehetne például a nemzeti átváltozásokért felelős miniszteri biztos, később pedig akár még helyettes államtitkárnak is kinevezhetik. 

A lehetőség mindenki előtt nyitva áll: egy a Magyar Nemzetnek adott interjú kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés lehet egy sikeres pályaívhez.