Fogy a Jobbik: újabb képviselő lépett ki a pártból

HírKlikk 2020. február 26. 08:06 2020. feb. 26. 08:06

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból, amelyet egykoron tizenhárom barátommal együtt alapítottam. Húsz évet hagyok a hátam mögött onnantól kezdve, hogy elsős egyetemistaként, 2000 szeptemberében elődszervezetünk, a Jobboldali Ifjúsági Közösség tagjává váltam. Döntésemet a nyilvánosság előtt indokolni nem kívánom, más párthoz nem csatlakozom, sajtómegkeresésekre nem válaszolok, lakájmédiában futtatott Jobbik-szakértő nem leszek. Egykori barátaimnak, tagtársaimnak jó munkát kívánok" – írja Szávay István a Facebookon.

 

Döntését nem indokolta, de korábban Szávayt tartották az egyik olyan politikusnak, aki elsőre megakadályozta, hogy Jakab Péter elnök lehessen a pártban – írja az atv.hu.

Az ATV Nap Híre műsorának Jakab Péter, a Jobbik elnöke volt a vendége, aki élőben reagált Szávay kilépésére.

Jakab Péter elmondta, hogy tudott Szávay kilépési szándékáról. Arra kérdésre reagálva, hogy vajon a börtöntúlzsúfoltsági-javaslat Jobbik általi megszavazása miatt mondott le, elmondta, hogy erről nincs háttérinformációja, majd megkérdezi tőle személyesen és tiszteletben tartja a döntését. 

Jakab elmondta, hogy a tisztújítást megelőzően voltak vitái Szávayval, de miután megválasztották a Jobbik elnökének, mindenkivel közölte, hogy a munkájuk és teljesítményük alapján fogja őket megítélni és az együttműködést folytatni. „Aki jön jön, aki nem nem" – mondta Jakab.

Forrás: atv.hu