Földet oszt a Mi Hazánk

HírKlikk 2020. szeptember 16. 14:15 2020. szept. 16. 14:15

„Virradat" nevű programja keretében, földosztásba kezd a Mi Hazánk Mozgalom, azokon a településeken, ahol a párt színeiben politizáló polgármester vezeti az önkormányzatot – jelentette be a szervezet elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

 A vidék elnéptelenedésének megállítása érdekében, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás – közölte Torozckai László.

A program keretében olyan magyar állampolgárok juthatnak egy-egy holdnyi földterülethez, akik  „szeretnének a magyar föld közelébe visszamenni" – tette hozzá.

Példaként említette, hogy Ásotthalmon számos elhagyott tanyahely áll rendelkezésre. Van, amelyik önkormányzati tulajdonú, ám a többség magántulajdonban van, így a település anyagi lehetőségei határozzák meg a földosztás mértékét.

Ugyanakkor támogatást kívánnak nyújtani a családoknak a házépítéshez is; ehhez több vállalkozás felajánlotta már a pártnak a segítségét – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a „Virradat" program része, hogy elősegítsék élelmiszer-feldolgozó üzemek telepítését a kistelepüléseken.

Ennek keretében, a Belügyminisztérium 200 millió forintos támogatásával megkezdődött egy chipgyártó üzem létrehozása Ásotthalmon – mondta Toroczkai László.

A sajtótájékoztatón Éberling Balázs, a Baranya megyei Homorúd polgármestere bejelentette, hogy belépett a Mi Hazánk Mozgalomba.

Forrás: MTI/Hírklikk