Folytatódik a Bige-botrány: a 17. razzia volt a műtrágyakirály szolnoki üzemében

HírKlikk 2020. október 11. 13:40 2020. okt. 11. 13:40

Két év alatt tizenhetedszer razziázott a rendőrség Bige László szolnoki vegyi üzemében. Most a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik nyomozás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást. Csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

Két év alatt a tizenhetedik alkalommal vonult ki a rendőrség a Bige László tulajdonában lévő szolnoki vegyi üzemhez – írja az RTL Klub Híradójára hivatkozva a hvg.hu. Kubola Imre, a Bige Holding Kft. ügyvezetője azt állította, hogy olyan adatokat, dokumentumokat kértek tőlük, amelyek egyébként is elérhetőek lennének.

A híradó megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást, csütörtökön ez ügyben „nyomozati cselekményt” hajtottak végre Szolnokon.

A katasztrófavédelem korábban bezáratta az üzemet, a bíróság azonban később kimondta, hogy a döntés jogszerűtlen volt, így újraindulhatott a termelés. Ugyanakkor a milliárdost üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel is vádolják, ami miatt rövid ideig őrizetben is volt.