Futballistákat a kórházakba!

Föld S. Péter 2020. március 28. 18:17 2020. márc. 28. 18:17

Persze, nem betegnek, ezt nem kívánom senkinek. Még azoknak sem, akiknek máskülönben minden rosszat. Viszont, ha már a futballisták meccsek híján munka nélkül maradtak, be lehetne őket osztani a kórházakba ápolónak. Kizárólag a 65 évnél fiatalabb labdarúgókra gondolok természetesen.

Most nem kell szögletet rúgni és nem lehet kihagyni a tizenegyest. Nincsenek elfutások, jól, vagy kevésbé jól sikerült beadások. Taccsok sincsenek ezidőtájt, fiatalabbak kedvéért: bedobások. Lesre sem lehet futni, falt sem adódik, mert most még annyira sincs futball, mint amikor még majdnem volt. Gyakorolni sem lehet, igaz, az edzők egyéni terveket írnak elő a focistáknak. De a fekvőtámaszok a szobabiciklizés mellé, még bizonyára belefér, sőt, hasznos is lehet, ha a játékosok megtapasztalják, milyen érzés érdemi munkát végezni.

Műteniük nem volna muszáj, és kezdetben a gyógyszereket sem ők írnák fel, de az ápolásban segíthetnének. Életerős fiatalemberekről van szó, ha másként nem, csereként beállhatnának a túlterhelt és alulfizetett egészségisek helyett.

Van a futballpályák környékén mozgósítható munkaerő, csak segíteni kellene őket abban, hogy segíthessenek. Talán egy kormányrendelettel, ha már néhány nap múlva úgyis felhatalmazzuk a kormányt mindenre.

Pontosabban: mindenre is.