Futbóliából jelentjük

Márkus 2015. december 1. 20:22 2015. dec. 1. 20:22

Egy roppant fontos, az ország helyzetét gyökeresen meghatározott kérdésben adott ki közleményt a kormányzó Fidesz. Már a címe is sokat mond jelenlegi közállapotainkról: Könnyebbé válik a meccsre járás!

A labdarúgást majdnem kötelező tananyaggá tevő kormánypárt közleményében örömének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy ha az Országgyűlés elfogadja a szakmai szervezetekkel és szurkolói klubokkal egyeztetett, és ma vitára bocsátott sporttörvény módosítását, könnyebbé válik a meccsre járás.

Fellélegezhetünk, mert ahogy írják, a szurkolói kártya és a regisztráció alkalmazását a klubokra bízzák, csak a kiemelt kockázatú meccseken lesz kötelező a névre szóló jegyértékesítés, ez jótékonyan hat majd a meccsek nézettségére és a labdarúgás egészére.

Hogy az egészségügyi dolgozók késve kapják meg a bérüket? Hogy a KLIK-ben se telefon, se internet? Hogy egy beépült újságírót perbe fog az ügyészség? Hogy eladják a gazdák alól a földet? Hogy soha nem látott méreteket ölt a szegénység és gyerekek ezrei éheznek? Ugyan kérem, Futbóliában nem foglalkozunk ilyen bagatell kérdésekkel...