G. Fodor Gábort a Fidesz sem viseli el tovább

HírKlikk 2020. június 5. 20:15 2020. jún. 5. 20:15

A kormány legfontosabb háttérintézményét, a Századvéget át fogják szervezni, ami G.Fodor Gábornak ha nem is a fejébe, de az állásába kerül.

G. Fodor 2018 ősze óta vezeti a Századvég Alapítvány kuratóriumát. A saját bevallása szerint is Orbán Viktorral szimpatizáló politológus a nyilvánosság előtt is képviselte a céget, műsort vezetett a Hír TV-n, és szerkesztette radikális, de nem túl sikeres portálját, a 888.hu-t – írja a 444.hu.

A cikk szerint G. Fodor távozásának oka szervezői és vezetői feladatainak elhanyagolása volt, a Századvégre pedig fontos szerep vár a kormányoldal választásokra való felkészülésében. Ennek koordinálására hívta vissza Orbán Viktor Londonból Habony Árpádot.

G. Fodor utódjaként a portál értesülései szerint több név is felmerülhet: egyikük Fűrész Gábor, aki jelenleg a Századvég Gazdaságkutatót vezeti, és saját cégének, a Kód Közvélemény-kutató Kft.-nek ad megbízásokat. Ezek a kutatások rendkívül fontosak a kormánypolitika alakításában.

A másik jelölt Lánczi Tamás lehet, aki már megjárta a Századvéget, és a kormánylappá alakított Figyelőt is. A cikkben olvasható, hogy Lánczi legfőbb erénye az apja, Lánczi András, aki a Századvég Alapítvány korábbi elnöke, a Corvinus Egyetem rektora. 

A 444.hu szerint az sem kizárható, hogy "kívülről" kap új vezetőt az alapítvány.