Gazdasági csoda történt egy fideszes újságnál

Jász 2018. november 17. 10:40 2018. nov. 17. 10:40

Lassan kezdjük elhinni Pataky Attilának, hogy tényleg itt élnek köztünk az UFO-k, hiszen földi halandók nem lennének arra képesek, amit egy szegedi fideszes lap munkatársai vittek véghez. Példa nélküli, hogy egy újság egyik évről a másikra 75 millióval növelje az árbevételét úgy, hogy az olvasók száma nem növekszik. Ez azt jelenti, hogy az adott évben minden egyes újságíró közel 9 millió forint nyereséget termelt, ami a hazai médiaviszonyok között lélegzetelállító.

A Szegedma.hu 2017. évi nettó árbevétele ugyanis 114.833.000- Ft volt, miközben naponta csupán 4-5 ezer olvasó látogatta a portált.

A Jogtár útján elérhető Bisnode Magyarország Kft. adatbázisából beszerzett pénzügyi és foglalkoztatotti létszám adatok alapján egy kisebb fajta közgazdasági csoda figyelhető meg az árbevétel és a létszám növekedésének összefüggésében.

A Szegedma.hu 2017-ben mindössze 13 fővel 115 millió forintos nettó árbevételt ért el, ami alapján egy bejelentett munkavállaló 8.846.154,- Ft nettó árbevételt termelt meg, ami havi 737.179,- Ft nettó árbevételt jelent minden egyes dolgozóra vetítve.

                  Év                                  Fő                           Árbevétel (Ft)                
2015. 3 5 millió
2016. 8 40 millió
2017. 13 115 millió

 

Ezek alapján megnyugodhatunk, hiszen van miből rendezniük azokat a sérelemdíjakat, amelyeket azért kell megfizetniük, mert valótlan híreket terjesztenek - feltehetően a fideszes pártközpont megrendelésére - ellenzéki politikusokról.

Legutóbb például a Szegedi Ítélőtábla (II. fokon eljárva) 800.000,- Ft sérelemdíj megfizetésére büntette a lapot, mert Czeglédy Csabáról állított valótlanságokat.

A portál már meg is jelentette a helyreigazítást, amit az alábbiakban idézünk:

"2017. október 13. napján a www.szegedma.hu online felületünkön közzétett „Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat” című online cikkünkben azt az állítólagos tényt, hogy megvertek valakit a szegedi börtönben, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha ehhez Czeglédy Csabának bármi köze lenne. Továbbá valótlanul híreszteltük, hogy Czeglédy Csaba mindent elkövet, hogy megfélemlítse, legalábbis elhallgattassa a tanúkat, sőt, saját munkatársait, akik esetleg tanúskodhatnának ellene."