Gémesi György szemétbe dobta a Fidesz javaslatát

Márkus 2016. február 18. 08:53 2016. feb. 18. 08:53

Gödöllő önkormányzatának képviselő-testülete nem támogatta a fideszes képviselők kötelező betelepítési kvótát elutasító határozati javaslatát. Gémesi György polgármester szerint ez nem Gödöllő ügye, hanem a kormányé.

A Fidesz menekültellenes kampányának részeként az utóbbi hetekben Magyarország önkormányzatainak képviselő-testületei sorra fogadták el szóról szóra ugyanazt a határozatot, amelyben elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. A települési képviselők elé kerülő előterjesztések bevezető szövege nem egyforma, de egymás mellé rakva jól látszik, hogy azonos sablonból dolgoztak. A határozatnál viszont nincs szükség nagy elemzőképességre, ugyanis az mindegyik esetben megegyezik: "A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti európai kultúránkat és mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre."

A kiadott házi feladatot teljesítve a fenti szövegű határozatot Molnár Árpád és Simon Gellért fideszes képviselők terjesztették a gödöllői képviselő-testület elé, de nem jártak nagy sikerrel. A február 11-én megrendezett ülésen 4 igen és 10 nem szavazattal utasították el a kormánypárti próbálkozást, belepiszkítva a Fidesz propagandagépezetbe.

A Gödöllői Hírek beszámolója szerint Gémesi György polgármester olyan véleményt képviselt a témában, hogy ez nem Gödöllő ügye, hanem a kormányé. Az ülésen jelenlévő rendőrkapitánytól megtudakolta, hogy a városban nincs illegális menekült, és hozzáfűzte: maradjunk mi a magunk kis homokozójában.