Gémesi: ne adjanak ennivalót a hajléktalanoknak!

HírKlikk 2018. október 20. 10:13 2018. okt. 20. 10:13

Az országban Gödöllőn állították elő a rendőrök az első hajléktalant, aki az október 15-én életbe lépett jogszabályok alapján elkövette az életvitelszerű közterületen tartózkodás vétségét. Ezt követően Gémesi György, a város polgármestere jobbnak látta, ha egy videóban mindenki előtt világossá teszi, milyen aljas emberek a hajléktalanok. 

Gémesi Facebook-oldalán élő bejelentkezésben mutatta be a gödöllői hajléktalanszállót, ahová a bíróság elé került, majd figyelmeztetésben részesített férfi nem akart bemenni, mert szerinte ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is.

A polgármester azonban a videóban ezt cáfolta, és a következőket mondta:

„Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amit senki nem akar. A főtéren félmeztelenül rohangászó emberek voltak az elmúlt időszakban, odapiszkítottak a padra, ott végezték el a dolgukat és hadd ne soroljam azokat a problémákat, amik miatt komoly gond lehet. Hiszen az önök gyereke vagy unokája ugyanarra a padra fog leülni és aztán nem tudhatjuk azt, hogy milyen betegséget kap.” - mondta Gémesi György.