Grönland után szabadon

Dr. Dávid Ferenc       2019. augusztus 22. 14:27 2019. aug. 22. 14:27

Több hírportálon olvastam, hogy Donald Trump komolyan érdeklődött Grönland megvásárlása iránt, és megsértődött, amikor megtudta, hogy a Dániához tartozó, autonómiát élvező sziget nem eladó. Annyira bemorcolt az amerikai elnök, hogy lemondta az előzetesen megszervezett találkozóját a dán miniszterelnökkel.

A földvásárlási szándék és gyakorlat ismert az USA-ban.  Az Egyesült Államok kormánya százötvenkét éve, 1867. március 30-án írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében 7,2 millió dollárért megvásárolta Alaszkát Oroszországtól. Nem volt rossz biznisz, de úgy tűnik, hogy az utókor nagyképű és harsány menedzserei alkalmatlanok egy ilyen léptékű üzlet megkötésére, még a jégsziget megvásárlását sem képesek gyorsan nyélbe ütni.

Pártunk és kormányunk D. Trump nagy tisztelője és feltétlen híve. Arra gondoltam, hogy a mindig morcos parlamenti házmesterünk (a 3-4 gyerek és a 9-16 unoka mozgalom szellemi atyja) valamint hiperaktív miniszterelnökünk ebben a kérdésben is követhetné a nagyhangú amcsi vezetőt. Tekintettel a 2020. évi trianoni centenáriumra, Magyarország is szerezzen (vissza) területeket: de ne karddal és véráldozat árán, hanem pénzzel! Zsozsó van itt elég: az államháztartás kiegyensúlyozott, a költségvetés stabil, a gazdaság pedig szárnyal. Itt az idő, most vagy soha!

A mindig szomorú (van oka rá) és mindent ellenjegyző köztársasági elnökünk tehát írjon levelet a szomszédos Szerbia, Szlovákia, Ukrajna és Románia első számú vezetőinek és jelezze határozottan: a magyar lakta területekre – azonnali dollár vagy euró elszámolás keretében – igényt tartunk. Ők is jól járnak, hiszen megszabadulnak a renitens magyaroktól, befejeződhet a nemzetiségek önrendelkezéséről szóló permanens és parttalan vita. Nem fogunk garasoskodni, mivel nagy ívű elképzelések megvalósításán dolgozunk. 

A stadionok és sportcsarnokok már felépültek, így új nemzeti projektre van szükség, amelyet majd a bajszos és rigorózus parlamenti vezető népszerűsít.  Az Európai Unió és a NATO is támogatná törekvésünket, hiszen nem területi autonómia kivívásáról, nem elszakadásról, nem visszacsatolásról, nem katonai akcióról szól a magyarok ajánlata, hanem békés területvásárlási szándékról. Ismét Közép-Kelet Európa vezető hatalma lehetnénk és a határvédő szöges drótkerítéseket a „Kárpát szent bércére” telepíthetnénk, így szolgálva hazánk és az öreg kontinens megvédését. Ezzel a lépéssel a V4 ellenálló szövetség is értelmét veszti, hiszen mi leszünk a jogutód: mondjuk V1 (Victory1) néven, ami a halódó Nyugatnak is feltétlen érdeke. 

Rémképekkel kísért lázálmom sajnálatos csúcspontja az volt, hogy azonnal feltámadt a kisantant, az első világháború utáni csehszlovák, jugoszláv és román katonai és politikai szövetség, amely a Magyar Királyság és a magyar revíziós törekvések, illetve Habsburg-restauráció ellen jött létre. Ekkor hirtelen felébredtem és felsóhajtottam, de jó, hogy, Grönland és az USA jó messze van, az amerikai elnök idiotizmusának hatása talán mégsem ér el idáig. Bár ki tudja?!  Egyébként meg jobb, ha D. Trump managing director is megnyugszik és tudomásul veszi: egyszer volt Alaszkában kutyavásár!