Gulyás: újabb intézkedésekről döntött a kormány

HírKlikk 2020. szeptember 11. 16:12 2020. szept. 11. 16:12

A kormány a szerdai ülésen a járványhelyzettel foglalkozott – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón.

A megszokott csütörtök helyett, pénteken volt a Kormányinfó, amelyet különösen érdekessé tesz, hogy a koronavírus óriási tempóban terjed Magyarországon. Csütörtökön rekord számú, 718 új fertőzöttet találtak. Gulyás közölte: több fontos döntés is született.

 – Kötelezővé teszik az iskolákban a gyerekek testhőmérsékletének mérését, hogy kiszűrjék azokat, akik betegek.

 – Hatósági árat vezetnek be a koronavírustesztekre, az ár jóval alacsonyabb lesz a mai napi 30 ezer forint körüli árnál.

 – A szabályok betartását ki fogják kényszeríteni – rendőri segítséggel is. Ez most főleg a kórházak látogatási tilalmára és a maszkok használatára érvényes.

 – Minden önként jelentkező ingyen kap influenzaoltást, hogy ezzel is csökkentsék a betegek számát.

Elmondása szerint, a kormány megállapította, hogy elérte az országot a járvány második hulláma. Az egészségügyet sikerült felkészíteni, rendelkezésre állnak a védekezéshez szükséges feltételek.

„Nem engedhetjük meg, hogy a vírus tönkre tegye a mindennapokat, Magyarországnak működnie kell, de mindent tegyünk meg az emberi élet és egészség védelme érdekében. Ezért a védekezés célja az is, hogy az ország működőképes maradjon, az óvodák, iskolák normális rendben működhessenek" – mondta Gulyás Gergely.