Gurmai: a Fidesz gyerek és gyerek között különbséget tesz

HírKlikk 2019. augusztus 12. 19:13 2019. aug. 12. 19:13

Továbbra sem érkezett érdemleges válasz a KDNP képviselőjétől az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkától, Rétvári Bencétől a fonyódligeti Erzsébet-tábor botrányos ürességével kapcsolatban.

„A véget nem érő Balaton-part – sokan így jellemzik a fonyódligeti Erzsébet-tábort, amely másfél kilométer hosszan nyúlik el a magyar tenger mellett. A több mint 900 férőhelyes létesítmény faházai között sportpályák – többek között strandröplabda-pálya, futballpálya – várja a gyermekeket. A hamisítatlan tábori hangulat és az élményekben gazdag kikapcsolódás garantált!” – olvasható az Erzsébet táborok honlapján, de csak olvasható.

A valóságban idén egyetlenegy egy gyermek kacaja nem volt hallható az épületek falai között, a hozzá tartozó strandon se lubickoltak azok a halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, akiknek ez a tábor jelentette az egyetlen lehetőséget arra, hogy eljussanak a „magyar tengerhez”.

Mivel az Erzsébet-táborhoz köthető Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány 13,5 milliárd forintot kapott a kormánytól és az uniótól esélyteremtő programok megvalósítására a táborban, az MSZP frakcióvezető-helyettese, Gurmai Zita nemrég az iránt érdeklődött, hogy meddig lesz ez így, illetve Fonyódon hányan táboroztak az elmúlt években. Rétvári válaszában MSZP kormányzását emlegeti, ami több mint kilenc év Fidesz-kormányzás eltelte után már-már komikumnak számít.

Megkerestük Gurmai Zitát, aki elmondta, hogy a Fidesz gyerek és gyerek között különbséget tesz - kifejezettem szerettem volna tudni hány halmozottan hátrányos gyermek kapott lehetőséget a táborozásra, de csak egy általánosított adatott kaptam, amelyből nem derül ki például, hogy melyik régió érintett a legjobban. Így csak annyit tudhattunk meg, hogy a táborozók 80 százaléka "kevésbé fejlett" régiókból érkezik – csakhogy ebből egyáltalán nem következik, hogy a nyaraltatott gyerekek is hátrányos helyzetűek lennének

„Számomra nem az a keresztényi szeretet, hogy nehéz sorsú gyermekektől vesszük el a lehetőséget, míg a gazdag tovább gazdagodik”

- nyilatkozta a az MSZP képviselője.

Félő, hogy a támogatás ellenére a tábor soha többé nem fogadhat majd gyermekeket. Azt pedig, hogy mikor teszi rá valaki a kezét az értékes ingatlanra, csak megtippelni lehet....

Forrás: Hírklikk