Gurmai: Polt Péter megint hozta a formáját

HírKlikk 2020. február 11. 17:19 2020. feb. 11. 17:19

Gurmai Zita szerint nehéz eldönteni, hogy Polt Péter csupán nem veszi komolyan annak a félholtra vert nőnek az esetét, akit tavaly novemberben párja úgy megvert, hogy az arccsontja is eltört, vagy egyszerűen a legfőbb ügyész nem látta a bűncselekmény sértettjéről készült fényképeket. Az MSZP esélyegyenlőségi küzdelmekre szakosodott politikusa a Hírklikknek elmondta: írásbeli kérdéssel fordult Polt Péterhez, hogy megtudja, miként lehetséges, hogy az elkövető nemcsak szabadlábon van, de gyakorlatilag semmi nem akadályozza abban, hogy ismét erőszakoskodjon. 

Az egész országot felkavaró hírként került a hazai sajtóba Orosz Bernadett félholtra verésének esete. Amint azt a lapok is megírták, a hatgyermekes édesanyát tavaly mnovemberben terrorizálta párja, egy nyugalmazott alezredes. Az ütlegelések következtében Bernadett arca gyakorlatilag a felismerhetetlenségig eltorzult: arccsontja több helyen eltört, füle szétszakadt, és a dobhártyája is megsérült.

A brutális támadás áldozatául esett nő a történtek óta a kapcsolaton belüli erőszak elleni küzdelemnek szenteli szabadideje jelentős részét és mindent megtesz annak érdekében, hogy ez mással ne fordulhasson elő.

A nyilvánosság széles körű tájékoztatása mellett, felvette a kapcsolatot Gurmai Zitával, az MSZP esélyegyenlőségi küzdelmekre szakosodott politikusával. Az MSZP frakcióvezető-helyettese többek között abban is segítséget nyújtott az áldozatnak, hogy írásbeli kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez. A Polt Péterhez intézett kérdések elsősorban azt feszegették, miként lehetséges, hogy az elkövető nemcsak szabadlábon van, de gyakorlatilag semmi nem akadályozza abban, hogy ismét erőszakoskodjon.

Az egyetlen hatósági intézkedés egy távoltartási végzés kibocsátása volt, ami valójában semmire nem nyújt garanciát.

A legfőbb ügyész válasza pusztán annyit tartalmaz, hogy az eljáró ügyészség rendelkezésére álló adatok nem tették indokolttá a távoltartás nyomkövetővel történő ellenőrzését, így a végzés önmagában is alkalmas a bűnismétlés megakadályozására.

„Nehéz eldönteni, hogy a levelet aláíró legfőbb ügyész tényleg ennyire nem veszi komolyan a történteket vagy egyszerűen csak nem látta a bűncselekmény sértettjéről készült fényképeket"

– nyilatkozta a Hírklikknek az ellenzéki képviselő, majd hozzátette:

„most sem sikerült Polt Péternek pozitív csalódást okoznia, hiszen megint hozta a szokásos formáját."