Gyárfást látszanak igazolni az új leiratok

HírKlikk 2019. április 10. 19:26 2019. ápr. 10. 19:26

Kőkeményen szorongatta és sarokba akarta szorítani a Fenyő-gyilkosság miatt Gyárfás Tamást a leszámolásos ügyek kulcsfigurájának tartott rettegett olajmaffiózó, Portik Tamás – ez derül ki egy, a PestiSrácok.hu által megszerzett hangfelvétel 52 oldalas leiratából. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített leirat a korábban az Index által megszerzett beszélgetés folytatása, de az eddig nyilvánosságra került iratokhoz képest jóval kevesebb helyen van kipontozott, vagy érthetetlen rész benne. Olyan beszélgetésrészlet egyelőre nem került elő, amiben Gyárfás elismeri, hogy megbízást adott volna Fenyő meggyilkolására.

Pedig a Pesti Srácok által most nyilvánosságra hozott beszélgetésrészletekből is egyértelműen kiderül, hogy Portik minden áron megpróbált kicsikarni olyan mondatot Gyárfástól, amellyel bizonyítható hogy az ő parancsára likvidálták nagy médiaellenfelét, Fenyő Jánost.

Gyárfás minden ilyen kísérletet visszautasított, még áttételesen is, mint amikor például azt mondta: „Nem is értem, tényleg nem értem…, olyan messze áll tőlem ez a fajta szemlélet, ez a… könyörtelen farkastörvény… tehát, hogy a másikat meggyalázni vagy eltüntetni vagy agyonverni, vagy megsemmisíteni…”.

A beszélgetések során Portik egy másik – Gyáfással szintén szembekerült – ember, Tasnádi Péter elleni esetleges fellépésre is megpróbált valamifajta megbízást kicsikarni – a most nyilvánosságra került leíratok szerint sikertelenül.

A Margit utcai Fenyő-gyilkosságra való utalásoknál Gyárfás rendre visszautasította, hogy ő erre utasítást adott volna, s mint a PS írja, a felbujtás ezek alapján nehezen állna meg. Szerintük az igazi áttörést az jelentené, ha a pár hónapja lefoglalt több százórányi hangfelvétel között találnának olyat, amely a gyilkosság előtt készült, és azon konkrétumok hangzanak el, ám a Nap TV volt tulajdonosa szerint ilyen szövegrészlet nem kerülhet elő, mert nem adott megbízást Portiknak a gyilkosságra.

Gyárfás a portál megkeresésére elmondta azt is, hogy Portik olyan mondatot akart kiprovokálni tőle ezen beszélgetések során, miszerint neki köze lenne a Fenyő-gyilkossághoz. Kitért a Tasnádi-ügyre is, mint nyomatékosította, ha lett volna félnivalója az őt szintén szorongató Tasnáditól, akkor nem tiltakozik Portik ajánlatakor. Mint közölte: tanúvallomások igazolják, hogy Tasnádi egy ideig azzal hivalkodott, hogy ő ölette meg Fenyőt, majd váltott és „csak” azzal büszkélkedett, hogy a semmiért pénzt csalt ki tőle.

Jelenleg egyébként mind Portikot, mind pedig Gyárfást felbujtással gyanúsítják a Fenyő-ügyben, mindketten ártatlannak vallják magukat. Gyárfás portálunknak úgy nyilatkozott, „abszurdum”, hogy köze van a gyilkossághoz és szerinte az új leiratok is ezt igazolják.

Forrás: Hírklikk