Gyermekpornó botrány: na mi újság, Áder úr?

Föld S. Péter 2020. február 12. 07:12 2020. feb. 12. 07:12

Áder János eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Pedig, volna dolga megint. Egy igen magas beosztású magyar diplomata ugyanis nagyon szennyes ügybe keveredett, egy nemzetközi gyermekpornó hálózatban való részvétellel gyanúsítják. És nincsenek válaszok, csak kérdések vannak.

Azt sem tudjuk, hol van most ez a honfitársunk, melyik országban rejtegeti őt a családbarát kormány ügyészsége. Kihallgatták-e már a magyar hatóságok, és igazak-e azok a híresztelések, amelyeket egyébként a TEK tagad, miszerint nem ők hozták haza Peruból a diplomatát.

Kis kitérő a sajtóban dolgozó kollégák számára: a magyar nyelvben sokan, helytelenül, összekeverik a cáfol és a tagad szavakat. Tagadni valamit azt jelenti, hogy valaki nem ismer el valamilyen neki tulajdonított állítást, vagy cselekményt, cáfolni pedig azt, hogy az illető tényekkel tudja bizonyítani, hogy nem mondta, vagy nem cselekedte, amivel őt vádolják.

Különbség van a kettő között.

A TEK nem cáfolja, hanem tagadja, hogy ők hozták volna haza Peruból a gyermekpornós hálózat tagjaként letartóztatott volt nagykövetet. Vannak kérdések, és van egy botrány is, amelyben Áder Jánosnak meg kellene szólalnia. Most nem teszünk úgy, mintha nagyon csodálkoznánk azon, hogy hallgat. Nem csodálkozunk, mert nem vártunk tőle mást. Máskor is hallgatott, amikor mondania kellett volna valamit, miért épp ebben, a most napvilágra került, közel egyéves gyalázat kapcsán szólalt volna meg.

Áder hallgatása azonban – és ezt nem kívánjuk elhallgatni a Fidesz hívei elől – bűncselekmény. Egy magas rangban lévő, jól megfizetett honfitársunk ő, akinek munkaköri leírása alapján, az volna a dolga, hogy a nemzet egysége fölött őrködjön, s legjobb tudása szerint fellépjen a törvényesség, valamint a jogállam védelmében.

Áder János ennek a munkaköri kötelességének nem tesz eleget. Talán horgászik valahol, esetleg a Föld jövője miatt aggódik várbéli dolgozójában, ám azt a munkát, amiért a fizetését kapja, keresztény, fehér és heteró köztársasági elnökünk biztosan nem végzi el.