Győrben nagy a baj, már mindenhol koronavírusos betegek fekszenek

HírKlikk 2020. október 31. 18:25 2020. okt. 31. 18:25

Egy győri orvos elkeseredett posztjából – amit szombat délután tett közzé a Facebookon – kiderül, hogy a Petz Aladár Kórház gyakorlatilag megtelt, és a környező egészségügyi intézetek sem képesek már ellátni a koronavírus-fertőzötteket.

Csipszer Bernadett – aki a kórház aneszteziológiai osztályán dolgozik – azt írja, hogy „a győri kórház érdemben közel teltházas Covid pozitív betegekkel, lassan minden korábbi osztály helyén koronavírusos betegek fekszenek.” 

„A betegek csak jönnek és jönnek, egyre fiatalabbak az intenzívre kerülő pozitív betegek…nem 80+, hanem 50+, 40+ vagy fiatalabbak.”

Az orvos szerint, a környéki megyék kórházai mind megteltek, a mobil járványkórház is közel teltházas. Az intenzíves orvosok egymást keresve próbálnak helyet keríteni a betegeknek, mert már nem tudják őket hova tenni.

„Kérek tisztelettel Mindenkit, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, a védekezési rendelkezéseket! (...) Kérek Mindenkit, higgye el nekem, hogy minden egészségügyi dolgozó napi szinten küzd a betegekért! A rendszer hibái, extrém mértékű túlterhelése és ebből adódó csúszások, várakozások nem a mi hibánk, nem mi tehetünk róla!”