Győri milliárdokról várnak választ Polt Pétertől a szocialisták

HírKlikk 2020. január 22. 18:12 2020. jan. 22. 18:12

Továbbra sem lehet biztosat tudni a győri házkutatások során előkerült jelentős mennyiségű készpénzről, mert a legfőbb ügyész még nem válaszolt Szakács László kérdéseire.

Az MSZP elnökhelyettese szerint pedig már csak azért is meg kellett volna érkezni a válaszoknak, hogy a győriek a vasárnapi időközi polgármester-választás előtt tisztán lássanak ebben a kérdésben is: azokra szavazzanak, akik „nem feltétlenül tartották be a törvényeket”, vagy Pollreisz Balázsra, aki az ellenzék jelöltjeként, tiszta közéletet szeretne teremteni.

Szerdai sajtótájékoztatóján a szocialista politikus a Hírklikk kérdésre elmondta, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt arról kérdezte, hogy milyen házkutatások és nyomozati cselekmények voltak a Borkai-ügy kapcsán – kiknél jártak, milyen és kihez köthető vagyontárgyakat foglaltak le.

Mint mondta, erre még választ nem kapott, de bizonyos – azóta napvilágot látott – pletykák alapján, ki kell egészítenie a kérdéssort: Polt Pétert és a Győr-Moson-Sopron megyei ügyvédi kamarát is arról fogja kérdezni, igaz-e, hogy egy ügyvédi irodában találtak nagyon jelentős, milliárdos vagyont, és ha erre igen a válasz, akkor kinél találták, hogyan kerülhettek oda és kihez tartoznak ezek a vagyontárgyak.

Szakács László kijelentette, hogy a győrieknek ezt joguk van tudni a választás előtt és dönteni is joguk van: a Borkai-bárók uralmát szeretnék-e Győrött, vagy tiszta, átlátható közéletet szeretnének, amit megérdemelnek. 

 

Forrás: Hírklikk