Gyurcsány: Gréczy nem követett el bűncselekményt!

HírKlikk 2019. december 19. 20:33 2019. dec. 19. 20:33

Az utóbbi napokban szexuális zaklatással vádolt Gréczy Zsolt, a DK politikusa, a Klubrádióban azt nyilatkozta, hogy kitalált történettel támadják, szexuálisan senkit nem zaklatott. A politikus azt állította, hogy Fideszes körökből már a Borkai-ügy idején megüzenték neki, hogy a következő célpont ő lesz. Az ügyben megszólaló Magyar György ügyvéd azt nyilatkozta, hogy a rendőrség csak akkor indít nyomozást az ügyben, ha a sértett – tehát a fotót nyilvánosságra hozó hölgy – bizonyítékok alapján feljelentést tesz, illetve magánindítványt kezdeményez.

Gréczy Zsolt a Klubrádió mikrofonja előtt leszögezte, hogy ő nem a zaklató, hanem az áldozta. Bolgár György annak apropóján kérdezte a DK politikusát, hogy intim fotók kerültek róla nyilvánosságra, s a képeket nyilvánosságra hozó személy szerint ezt kéretlenül kapta Gréczytől. Ugyanakkor semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, hogy a politikus valóban szexuálisan zaklatta volna.

Gréczy az interjúban azt is elmondta, hogy még Borkai Zsolt győri polgármester szexbotránya idején fideszes körök megfenyegették, hogy megbosszulják Borkai bukását, s a következő célpont a DK politikusa lesz. Gréczy szerint ő – ellentétben Borkaival – nem iszik alkoholt, nem is kábítószerezett, és korrupciós ügyei sincsenek, s nem is zaklatott senkit.

Gréczy szerint a Fidesz megszerezte a róla készült intim fotót, s ahhoz kreáltak egy zaklatási ügyet, ami azonban szerinte hazugság. A zaklatással vádolt politikus szerint a vád megfogalmazójának ki kellene állnia, ha ezt nem teszi, akkor a zaklatási vád sem igaz.

A riporter felvetésére, hogy miért készített önmagáról meztelen képeket, Gréczy azt mondta, hogy mai eszével már nem tenne ilyet. Ugyanakkor, ha azt állítják róla, hogy zaklatna valakit, „az vagy ostoba, vagy szándékosan hazudik”

Megszólalt az ügyben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is, aki szerint bűncselekménynek a nyomát sem látja. A kikerülő intim képek magányügynek tekinthetőek, s az egészet csak a politikus személye miatt kapta fel a média. Gyurcsány megerősítette, hogy az ügyben Gréczy áldozat.

Megszólalt Magyar György ügyvéd, aki az ATV műsorában azt nyilatkozta, hogy a politikusról, Gréczy Zsoltról készült intim képek még nem bizonyítják a zaklatás tényét. Az sem elegendő, ha a fotót nyilvánosságra hozó sértett személy feljelentést tesz Gréczy ellen. A rendőrségi nyomozás megindításához – a feljelentés mellett – szükség van az állítólagos sértett személy magánindítványára is. Magyar szerint, ha a vád hamisnak bizonyul, akkor a feljelentőre nézve, komoly következménye lehet.

 

Forrás: Hírklikk