Gyurcsány: magyarázattal tartozom

HírKlikk 2019. június 7. 20:33 2019. jún. 7. 20:33

Gyurcsány Ferenc péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elismerte, hogy létezik egy olyan írásos levelezés Karácsony Gergely és közötte, amelyben megállapodtak az EP-választás előtt, hogy amennyiben Karácsony nem vesz részt a kampányban és nem lesz listavezető az MSZP-P közös listán, a DK támogatni fogja az előválasztás második fordulójában is.

"Természetesen magyarázattal tartozom a választóknak" – kezdte az interjút Gyurcsány Ferenc. "Itt ebben a stúdióban nem egészen két héttel ezelőtt azt mondtam, hogy Karácsony Gergelyt támogatjuk. Eszembe nem jutott volna, hogy nem őt. Őszintén mondom".

Gyurcsány szerint vannak pillanatok az ember életében, amikor olyan benyomások, impulzusok érik, hogy újra kell gondolnia az álláspontját.

„Nekem is van ilyen. Váratlanul az EP-választás után szinte rám dőlt, azon aggályok és kritikák sorozata – részben a nyilatkozatom után -, hogy Feri ezt nem jól érzed. A Gergő mögül elment a támogatás az elmúlt hónapokban. Hogy azért, mert belekeverték ebbe a sok tekintetben igaztalan zuglói történetbe, vagy azért, mert Puzsér nem egy könnyen kezelhető ember és nem bírt vele, nem tudom”

mondta Gyurcsány, majd hozzátette: egy idő után már nem hittek abban, hogy Karácsony győzni fog.

Én múlt héten szóltam a Gergőnek, hogy itt baj lesz

– árulta el Gyurcsány, majd hozzátette:

„Van itt egy morális probléma és ezt nem akarom megkerülni. A hazámnak, jelen esetben Budapestnek a legjobb ügyet kell szolgáljam. Mindent ennek kell alávetni, és, ha eljutok arra a pontra, hogy egy korábbi véleményem gátol, akkor azt kell mondanom, hogy nem arra kell menni."

A beszélgetésben a DK elnöke elismerte, hogy Karácsony Gergelynek sem mondták el az utolsó pillanatig, hogy kit indítanak el vele szemben. Sőt, arra kérdésre, hogy volt-e olyan írásos megállapodás közte és Karácsony Gergely között azzal kapcsolatban, hogy ha nem vesz részt az EP-kampányban és nem lesz listavezető az MSZP-P közös listán akkor a DK vállalja, hogy az előválasztás második fordulójában is támogatja, azt válaszolta:

"Van egy ilyen tartalmú levelezés. Ha ez megállapodás lenne és azt gondolnám, hogy nem szolgálja Budapest érdekét, akkor is azt tenném, hogy bekopognék Karácsony Gergelyhez és azt mondanám, hogy bár megállapodtunk három hónappal ezelőtt, de ez nem egy valóságos célt szolgáló megállapodás."

Ezt követően Gyurcsány Ferenc a műsorban megígérte, hogy a másik megállapodást, ami a kerületekre vonatkozik, nem fogják felrúgni. 

Forrás: Hírklikk