Gyurcsányék feljelentik az ügyészséget

2018. október 30. 09:55

A Demokratikus Koalíció úgy döntött, nem hagyja annyiban, hogy egy Fideszhez köthető bűncselekmény ügyében elsikálja a nyomozást a Legfőbb Ügyészség: beperelik a vádhatóságot.

Az történt, hogy az ügyészség megszüntette az eljárást a vélhetően orosz maffia- és titkosszolgálati kapcsolatai miatt a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszeresen megbukott volt agrárattasé, miniszteri megbízott Kiss Szilárddal szemben. Sajtóinformációk szerint Kiss Szilárd nagy tételben intézhetett vízumokat orosz prostituáltaknak és bűnözőknek, a brókerbotrányban érintett Tarsoly Csabával is üzletelhetett, de Mészáros Lőrinccel is lehetett egy közös orosz cége.

A DK úgy látja, Polt Péter vezette ügyészség ezúttal is egy Fidesz-vezérelt védhatóságként működik, ismét tisztára akar mosni egy fideszes bűnözőt. A Demokratikus Koalíció ez bűnpártolás, ezért feljelentést teszünk az ügyészség ellen.

A Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint Polt Péternek egyszer felelnie kell azért, amiért az igazság helyett, csak a Fidesz érdekeit szolgálta!