Ha kell, kamatokkal együtt visszafizeti a 10 milliós csok-ot Varga Judit

HírKlikk 2021. január 28. 06:15 2021. jan. 28. 06:15

Visszafizeti a tízmilliós csok-támogatást az igazságügyi miniszter, ha a jogszabályban előírt határidőre sem költözik be családjával a Balatonhenyén épített 195 négyzetméteres házukba – ezt közölte az RTL Híradó megkeresésére az Igazságügy Minisztérium sajtóosztálya.

A Telex.hu írta meg, hogy a miniszter falusi csok-támogatás igénybevételével építette újjá a régi balatoni házat. Csok-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább tíz évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család.

A tárca ma azt közölte: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt az alig 150 lelkes Balatonhenyére költöznek, és ott akarnak élni. Csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten, ezért a csok-támogatást folyósító banktól kérték: öt évig ne kelljen az ingatlanban élniük. Ezt egyébként a jogszabályok lehetővé teszik.

Az RTL Híradóval azt közölte a miniszter: ha az ötéves moratórium leteltével sem költöznek a faluba, akkor kamatokkal együtt visszafizetik a 10 milliós támogatást.

Forrás: RTL