Ha létezik sokkoló videó Orbánról - akkor ez az!

2017. július 3. 19:51

Nem szeretnénk olyan képet festeni, hogy Orbán Viktor megjósolta a saját maga elleni merényletet, de az biztos, hogy ő maga pont olyanná vált, mint azok a politikusok, amelyekről közel harminc évvel ezelőtt azt mondta: ne csodálkozzanak, ha rájuk lőnek.

Az a politikai rendszer, amely nem hajlandó tárgyalni, amely nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, amikor rálőnek - mondta Orbán Viktor egy 1988-as interjúban.

Hozzátette: csak magát és nem a lövöldözőt terheli a felelősség. Azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni. Elismerni azokat és működni hagyni.

Elzárkóznak a párbeszédtől. Lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlettek ebben a társadalomban, normális civil polgár módjára, szerveződve levezessék. Ezt teszik lehetetlenné - hangsúlyozta a fiatal Orbán.

"Aztán, amikor majd kergetik őket az utcákon, akkor majd azt fogják mondani, hogy akik kergetik őket, azokat terheli a felelősség. Egy nagy fenét. Őket terheli, akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket."

Szerző: Konczik Márton