„Ha Orbán Viktor szabadulni akarna tőlünk, akkor már nem lennénk itt"

HírKlikk 2019. augusztus 16. 19:30 2019. aug. 16. 19:30

„Ha Orbán Viktor szabadulni akarna tőlünk, akkor már nem lennénk itt.  De vendégeket hozunk, és velük pénzt Ausztriából, ezért megtűrnek bennünket” – ezt egy fertőrákosi vendéglős nyilatkozta a Fertő tó magyar oldalán folyó hatalmas építkezés kapcsán. A bvz.at kismartoni (Eisenstadt) regionális portálnak nem mindenki nyilatkozott ilyen derűlátóan.

A Fertőtó magyar oldalán folyó hatalmas építkezés elbizonytalanítja a környezetet és az idegenforgalmat, és magyar oldalról nemigen kommunikálnak – olvasható a portál  összeállításában.

Walter Eselböck, aki közvetlenül a hatalmas projekt közelében működteti a vendéglőjét úgy nyilatkozott, hogy nem beszélnek velük semmiről. Ám ő mégis derűlátó, szemben egy helyi hajózási vállalkozóval, akinek fejfájást okoz a jövővel kapcsolatos bizonytalanság. Roman Drescher ugyanis csak annyit tud, hogy október végéig még mehetnek Fertőrákosra, de fogalmuk sincs arról, mi lesz jövőre. Hozzátette: közvetlenül érintettként sem jut információhoz, sem az építkezés terveiről, sem saját szakmai jövőjét illetően. Kifejtette: a vállalkozása fertőrákosi részének kiépítésében nagyon sok pénz és munka van, és ha nem mehetnek oda többet a járművei, „az katasztrófa lenne”. Az üzletmenetet már ma is rontják a híresztelések és a nyitott kérések, továbbá a különféle útlezárások, a hosszabb távú tervezés szinte lehetetlen. „Annyit tudok mondani csak, hogy a levegőben lógunk” – közölte.