Hadgyakorlat kezdődik a Bakonyban

HírKlikk 2019. február 28. 09:22 2019. feb. 28. 09:22

Szárazföldi harci technikák, vadászgépek és helikopterek is megkezdik a különböző hadgyakorlatokat, szinten tartó feladatokat márciusban a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ lő és gyakorlóterén.

Javában érkeznek a március első napján kezdődő Steppe Archer 2019 elnevezésű magyar-amerikai nemzetközi hadgyakorlatra az amerikai lánctalpas harci eszközök, a hajmáskéri vasútállomásra, onnan pedig egyenes úton a lőtérre, ahol október végéig töltik NATO szövetséges katonatársaink mindennapjaikat a közös kiképzésen - írja a veol.hu. 

Az MH Bakony Harckiképző Központ lőtéri értesítője szerint a nap huszonnégy órájában zajlik majd a gyakorlatozás, mely jelentős járműmozgással – Várpalota és Hajmáskér térségben a lőtér környékén, illetve a 8-as főúton – és közepes zajhatással fog járni.

A hónap közepe tájától kezdve légierős szakfelkészítés is kezdődik, éleslövészettel, valamint több napon át egészen az esti órákig számíthatnak a környéken élők levegő-föld éleslövészetekre, alacsonyan átrepülő repülőeszközökre a már jól megszokott nagy zajhatás kíséretében.

Forrás: veol.hu