Hadházy borított: szt. tiszt volt a fideszes miniszter apja?

NVZS 2019. november 27. 13:38 2019. nov. 27. 13:38

„Eszembe nem jutott volna elővenni az ’apák és fiúk (lányok)’ lemezt, ha maga Varga miniszter asszony nem kezdi el. Ez a kis írás csak arra szolgál, hogy figyelmeztesse: gondolkozzon, mielőtt tweeteni kezd!” – zárja rövid Facebook bejegyzését Hadházy Ákos. A független képviselőt a jelek szerint meglehetősen kiakasztotta, hogy egy olyan ember – Varga Judit igazságügyi miniszter – ment neki egy politikustársának – Dobrev Klárának –, akinek a háza bizony ég.

A bejegyzés apropóját Varga Judit miniszter tweetje adja. Ebben a miniszter asszony a magyar Emmy-díjas siker kapcsán Dobrev Klárának próbált odavágni. Hadházy úgy fogalmaz, hogy Vargának („egyébként jogosan”) az Emmy-díjról az jut eszébe, hogy „a kommunista rendszer örökösei is nézzék meg a filmet és szálljanak magukba”. Ám ezt Dobrevnek címezve írta, s Hadházy ezt nehezményezte. Azt ugyanis, hogy „ezt egy olyan miniszter mondja, aki ugyanolyan ocsmány propaganda szöveget tol, mint a kommunisták és egy sok tekintetben hasonló hatalom egyik leghűbb kiszolgálója”.

S hogy miért? Ugyanis „más párhuzam is van közte és a ’kommunista rendszer örökösei’ között. Az Emlékpont által közzétett dokumentumok és a nyilvános cégadatbázis alapján ugyanis a miniszter édesapja is beazonosítható, mint a kommunista rendszer kiszolgálója: nem is csak egy kis ügynök, hanem ún. szigorúan titkos tiszt lehetett, az aktái szerint meglehetősen aktív és meggyőződéses – írja Hadházy, majd így folytatja: „a tévedés jogát persze fenntartom, ha van másik miskolci Varga László, akinek a lányát és az édesanyját ugyanúgy hívják, mint a sunyi kis III/II-es alhadnagy szállodaigazgató rokonait és ráadásul hasonlít is Varga Juditra, akkor a miniszter asszonytól elnézést kérek! Ha nincs, akkor viszont: 1) Varga miniszternek óvatosabban kellene bánnia az ilyen üzenetekkel 2) ha legalább annyi tartás van benne, mint Pokorni Zoltánban volt, akkor szépen lemond és átmenetileg visszavonul. Aztán persze lehet még belőle polgármester valahol” – szögezi le Hadházy, lehozva az szt. tiszt aktájának a linkjét  is.