Hadházy: ha Kövérnek valami bántja az agyát, akkor büntet

HírKlikk 2020. február 20. 14:30 2020. feb. 20. 14:30

Kétmillió forint büntetés, egy nap kitiltás: ez Hadházy Ákos legutóbbi parlamenti akciójának büntetése. A független képviselő egy „Stop propaganda!” és egy „A miniszterelnöknek a majorságát!” feliratú táblát függesztett ki a parlamenti karzatról Kövér László országgyűlési elnök mögé, amiért megbüntették.

Hadházy a Klubrádió Esti gyors műsorában azt mondta: az eset egyik fontos tanulsága az, ahogy Kövér László kirótta a büntetést. Eddig is lehetett büntetni, de legalább adtak a látszatra: a házelnök tett egy javaslatot, azt a házbizottság elfogadta, utána lehetett fellebbezni a mentelmi bizottságnál, végül a parlament fogadta el. Ezt úgy változtatták meg, hogy ha Kövér Lászlónak „valami bántja az agyát”, akkor kitalálja, hogy mennyi legyen a büntetés. Hadházy szerint ez is egy lépés a demokráciából a diktatúrába vezető úton. Abszurdnak tartja az egészet, semmi sértőt nem írt a táblákra, de az Országgyűlés elnöke úgy vélte, hogy súlyosan zavarta az ülés menetét.

Közölte: Kövérékhez nem fellebbez (nem is lehetne), az emberekhez igen; reméli, akik látják, hogy miről szól az egész, azok segítenek a büntetés kifizetésében. De ezzel vigyázni kell, ezt nyilvánvalóan nem lehet sokszor megcsinálni, hiszen az adófizetőktől kapják a fizetésüket, Kövér László csak elveszi. Ezért az legfontosabb kérdés, hogy miként reagál erre a szigorításra az ellenzék, mivel bármilyen, a rabszolgatörvény ellenihez hasonló tiltakozás esetén Kövér László nem habozik, ugyanúgy kitilt és többhavi fizetésmegvonást szab ki, amit azért meg fognak érezni. Annak nincs értelme, hogy ugyanúgy üljenek tovább, és ha Kövér nem engedi, hogy „csúnyán nézzenek rá”, vagy rosszat írjanak a miniszterelnökről, akkor megbünteti és kitiltja őket, tehát erre ki kell találniuk valamit.

Forrás: Klubrádió